No ale, żeby nie było, oto nowy przepis. Jedna z moich ulubionych opcji na jesienne śniadania. Na dni w które wszystkim zimno i źle. Enjoy!
Składniki (na 1 porcję):
- jedna jednostka kaszy jaglanej
- 2 małe gruszki
- 2 łyżki orzechów włoskich
- łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki goździków
- 1/4 łyżeczki imbiru
- łyżeczka miodu (opcjonalnie)
Wykonanie:
Kaszę jaglaną przygotować zgodnie z przepisem. W tym samym czasie pokroić gruszki, przełożyć do garnka, zalać wodą nieco poniżej ich poziomu. Dodać przyprawy. Gotować przez około 10 min. na średniej mocy. Po tym czasie gruszki wysypać na sitko, odsączyć wodę. Do miseczki wsypać kaszę i gruszki, dodać orzechy. Jeżeli lubicie bardzo słodkie rzeczy, miód też będzie wskazany.
Smacznego! :3
+pozdr dla Emila, stałego czytelnika bloga!
Dziękuję za zaproszenie;-)
OdpowiedzUsuńA kaszę jaglana bardzo lubię;)
Proszę bardzo :) To całkiem tak jak ja :D
OdpowiedzUsuń