Ostatnio polubiłam się też z selerem naciowym i porem.
I pomyślałam- wow, dlaczego nie połączyć tego wszystkiego? Ponieważ mam słabość do szybkich acz dobrych posiłków, postanowiłam że wszystko będzie możliwe do zrobienia w jednym garnku.
I voille!
Składniki (na 2-3porcje)
- duża pierś z kurczaka
- opakowanie świeżego szpinaku (100g)
- 1 por
- 4 łodygi selera naciowego
- garść dowolnych kiełków
- 3-4 łyżki prażonego słonecznika
- garść natki pietruszki
- pieprz, tymianek, rozmaryn, szałwia
Kurczaka pokroić w kostkę, natrzeć rozmarynem i tymiankiem. Podsmażyć na oliwie prawie do miękkości. Por i seler pokroić w półkrążki, warzywa opłukać. Dodać do kurczaka. Dusić ok. 10min-do całkowitej miękkości. Dodać pietruszkę, pieprz i szałwię, odparować nadmiar wody. Przełożyć do miseczki, posypać słonecznikiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz