Gdy pierwszy raz zrobiłam fritattę, moja rodzina dość niechętnie się do niej odniosła. Teraz wszyscy ją uwielbiamy-aktualnie moja mama robi ją częściej niż ja ;).
Składniki (na 2 porcje):
- 1 opk. mozarelli (125g)
- 5 jajek
- Garść szynki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 pomidor
- Garść świeżej bazylii
Wszystkie warzywa posiekać, czosnek przecisnąć przez prasę. Podsmażyć czosnek i cebulę. Jajka rozbełtać z ulubionymi przyprawami (np. rozmaryn, tymianek, majeranek). Wlać na patelnię. Posypać szynką i papryką, ułożyć pokrojoną w plasterki mozarellę i pomidora. Przykryć i zapiekać ok 10-15min.
Smacznego! :3
PS. Bardzo, bardzo dziękuję za kolejny 1000 wyświetleń. Naprawdę bardzo motywuje do pisania to, że ktoś to czyta :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz