Składniki (na 3-4 porcje):
- 150g drobnego makaronu razowego
- 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 5 sporych pieczarek
- pół papryki czerwonej
- 1 cebula
- 1 puszka krojonych pomidorów
- sól, pieprz
- suszone oregano, tymianek, bazylia
- świeża bazylia
Makaron ugotować al dente.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Posypać tymiankiem, bazylią i oregano, do smaku. Dusić około 5-10min, Dodać pomidory, poczekać aż część soku odparuje, dodać marchewkę z groszkiem i tuńczyka poszarpanego na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami według uznania. Dodać makaron, wymieszać i gotować jeszcze przez około 10 min. Podawać posypane świeżą bazylią.
Smacznego! :3
Mniam, aż ślinka cieknie! :) I te kolorki...
OdpowiedzUsuń