sobota, 16 maja 2015

Pasta con tonno

Bardzo szybki i bardzo dobry obiad- generalnie polecam :)


Składniki (na 3-4 porcje):
  • 150g drobnego makaronu razowego
  • 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 sporych pieczarek
  • pół papryki czerwonej
  • 1 cebula
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • suszone oregano, tymianek, bazylia
  • świeża bazylia

Makaron ugotować al dente.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Posypać tymiankiem, bazylią i oregano, do smaku. Dusić około 5-10min, Dodać pomidory, poczekać aż część soku odparuje, dodać marchewkę z groszkiem i tuńczyka poszarpanego na  mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami według uznania. Dodać makaron, wymieszać i gotować jeszcze przez około 10 min. Podawać posypane świeżą bazylią.

Smacznego! :3

1 komentarz: